Rijschool Wateringen is de rijschool bij jou in de buurt voor auto en motor rijles categorie A en B. 

De instructeur heeft meer dan 30 jaar ervaring met zowel motor als autorijden en is tevens een gecertificeerd faalangst rij-instructeur die u graag weer zelfverzekerd en veilig op weg helpt door middel van een opfris cursus met speciaal aandacht voor die onderdelen waar u moeite mee heeft ! Het is ook mogelijk de lessen in het Engels of Duits te volgen. Door regelmatige bijscholing wordt de kennis van de instructeur over de nieuwste regelgeving up-to-date gehouden.

De rijinstructeur van Rijschool Wateringen, Arno van Leeuwen, is opgeleid in het begeleiden van cursisten met een vorm van autisme en ADHD. Hij heeft geleerd hoe de informatieverwerking bij cursisten met een vorm van autisme of ADHD verloopt. Hij begrijpt de wijze van denken, voelen, communiceren en handelen van deze cursisten en weet tegen welke problemen ze aanlopen. Tijdens de rijles is hij in staat deze problemen op een professionele manier op te vangen. Het curriculum van de rijopleiding en de manier van lesgeven spitst Van Leeuwen toe op de wijze van leren van cursisten met deze kenmerken. Via de Stap voor Stap instructie met voldoende ingebouwde oefentijd, gepaste oefenterreinen, veel situatieschetsen en mooi beeldmateriaal, werkt hij in een prettige leeromgeving samen met de cursist toe naar de rijvaardigheidseisen die het CBR stelt. 

Wij vinden het belangrijk dat er in een veilige en milieuvriendelijke auto wordt lesgegeven. De Kia Rio voldoet aan deze eisen met zijn zuinige maar sterke diesel motor en uitgebreide veiligheidsvoorzieningen zoals voor-, zij- en knie airbags. Niet voor niets heeft deze auto de maximale (5 sterren) Euro NCAP veiligheidsscore behaald. Voor de motor rijles gebruiken we twee nieuwe Kawasaki ER6N-ABS. Dit is een makkelijk hanteerbare motor die is uitgerust met ABS zodat het slipgevaar verminderd wordt bij harde rem acties. Voor de Lichte categorie (125CC/11KW) hebben we een mooie KTM Duke 125 in huis.

Uiteraard heeft de rijschool een goede allrisks- en voor de leerling een inzittenden schadeverzekering afgesloten, dus lessen zonder zorgen!

Wij gebruiken een instructiekaart om de vorderingen van iedere leerling bij te houden. Deze kaart, die alle onderwerpen bevat die je voor het CBR examen moet beheersen, zorgt voor structuur in de opleiding en laat tevens op elk moment zien hoe ver de leerling gevorderd is zodat er geen kostbare lestijd verloren gaat met onnodige herhalingen.

Iedere leerling is uniek en daarom is het onmogelijk om exact de hoeveelheid lessen te voorspellen die de leerling uiteindelijk nodig zal hebben om klaar te zijn voor het CBR praktijkexamen.Daarom biedt rijschool wateringen geen grote lespakketten aan, waar vaak allerlei kosten in verstopt zitten. Liever houden wij het transparant. We hanteren een vaste les prijs van 41 euro per lesuur van 60 minuten 61,50 euro per 90 minuten.Voor de motor verwijzen we u naar de pakket prijzen die vermeld staan op de pagina "Kosten"; tijdelijke acties uitgezonderd). Het is statistisch bewezen is dat de meeste leerlingen  efficient leren bij een lestijd van 90 minuten en zo dus uiteindelijk minder lesuren nodig hebben om het rijbewijs te behalen. Daarom stimuleren wij de leerling tot het kiezen van lessen van 90 minuten maar dit is uiteraard niet verplicht. De klant blijft koning. Voor motorles hanteren we blokken van 2 uur.

Over de examenkosten kunnen we duidelijk zijn. Hierbij gaan we uit van de tarieven die het CBR vraagt voor de eigen verklaring en het 1e examen en het herexamen. Hierbij komen de kosten voor de lesauto en de instructeur vermeerderd met de administratiekosten voor de aanvraag. Meer hierover in het hoofdstuk Kosten.